FAQ’s

Generalitati

Producem aparate de masura din anul 1869. Suntem prezenti in Romania din 1998, cu filiala proprie, unitate de service si laborator de etalonari certificat BRML. Avem toate aprobarile nationale si internationale,  service cu gaze etalon, autorizat de producator, analizoare modulare ce permit modificarea numarului de senzori, fara a cumpara alt analizor, raportul optim pret/calitate. De asemenea, masurarile de CO se fac cu compensare de H2. Numai aceste analizoare sunt adecvate masuratorilor oficiale si pentru orice tip de centrale (inclusiv in condensatie).
Acest tip de analizor de gaze de ardere este proiectat doar pentru verificarea instalatiilor de ardere. Daca doriti sa monitorizati astfel de instalatii, va recomandam folosirea gamei de analizoare de ardere stationare dotate cu senzori IR. AFRISO produce o gama completa de astfel de analizoare de gaze. Pentru masuratori cu o durata mai mare de timp (cca. 5h) va putem recomanda folosirea analizoarelor de gaze de ardere dotate cu sonda si furtun incalzite, cu sistem de racire Peltier si evacuare automata a condensului, filtrare a gazului prelevat – MaxiSystem sau Maxilyzer NG Plus.
Atunci cand pornesc o instalatie de ardere sau la fiecare revizie, la fiecare reglaj, pentru orice verificare tehnica periodica.
Analizorul de gaze de ardere preleveaza gaz din cos, filtreaza si separa condensul, determina compozitia gazului ars prin intermediul senzorilor electrochimici, masoara presiuni si temperaturi, determina prin calcul alti parametri relevanti pentru ardere.
Pentru ca doar asa putem determina daca arderea se face complet si corect si astfel utilizam eficient instalatia de ardere. Si pentru ca anumiti compusi din gazele de ardere sunt nocivi si polueaza, trebuie sa controlam cantitatea emisa in atmosfera.
Da, optimizand consumul de combustibil – indiferent de tip (gazos, lichid sau solid).
Senzorul electrochimic determina concentratia unei anumite componente (de ex. O2, CO, NO, SO2) din gazele de ardere. Fiecare senzor dispune de o substanta care, in contact cu componenta de masurat, genereaza un curent electric proportional cu concentratia componentei respective. Prin masurarea acestui curent se determina si se afiseaza concentratia urmarita.
Da, deoarece o foarte mare parte a emisiilor de CO2 provin de la instalatii de ardere! Optimizand arderea lor scadem aceste emisii.

Verificarea Tehnica Periodica

Numai in urma unei analize cu analizorul de gaze de ardere. Se emite un buletin de analiza, semnat si stampilat de catre o firma autorizata sa efectueze verificarea tehnica periodica.
Cel putin o data pe an, cineva trebuie sa inspecteze instalatiile de ardere din punct de vedere al sigurantei in exploatare si al functionarii optime.

Da, pentru a efectua o verificare la o instalatie de ardere trebuie neaparat analizata cantitatea de noxe din fum si astfel determinat consumul optim de combustibil.

In primul rand ne expunem la pericole inutile, instalatiile de ardere neverificate pot deveni periculoase, de exemplu prin emisii excesive de monoxid de carbon (CO). Este stiut ca CO este letal. Fiind incolor si inodor, nu poate fi controlat decat cu analizorul de gaze de ardere. Legea ne obliga sa efectuam verificarea tehnica periodica a centralei pe care o detinem. Altfel, in urma unei inspectii ISCIR, a furnizorului de gaz sau autoritatilor de protectia mediului, instalatia se va opri pana la verificare si persoana responsabila va fi trasa la raspundere.

Nu, este valabila 2 ani, dar instalatia de ardere este recomandat sa fie inspectata totusi macar o data pe an.

Analizorul de gaze de ardere trebuie inregistrat la ISCIR si certificat EN 50379-2 de catre TÜV si sa fie insotit de Certificat de etalonare emis de un laborator atestat BRML.

In primul rand se poate citi data urmatoarei etalonari, recomandata de noi ca producator, inscrisa pe eticheta lipita pe analizor. De asemenea, se poate solicita certificatul TÜV EN 50379-2.

AFRISO

Datorita experientei in productia de aparatura de masura si control, datand din anul 1869, AFRISO va ofera fiabilitate crescuta, durata de viata prelungita si robustete unica. AFRISO produce intreaga gama de analizoare de gaze de ardere si alte aparate de masura portabile exclusiv in Germania, in fabrica proprie din Illmensee / Sigmaringen. Costurile de exploatare – mai ales cele cu senzorii electrochimici – sunt sensibil mai mici decat la analizoarele de gaze similare mai ieftine la achizitionare, de calitate inferioara.

Toti profesionistii: toti producatorii europeni importanti de cazane, firme si agentii de protectia mediului, ISCIR, firme de service autorizate, unitati industriale ce detin echipamente de ardere, CET-uri etc.

Depinde de aplicatie. Conform normelor romanesti in vigoare, pentru instalatiile de ardere ce au ca si combustibli gazul metan, este nevoie de 3 senzori iar pentru motorina, pacura si lemn de 4 senzori (inclusiv SO2). 

Pentru a asigura o precizie mai mare masuratorii de CO analizorul nostru de gaze de ardere are 2 senzori pentru CO, unul de pana la 4000 ppm si altul care se ocupa de valorile mari care masoara maxim 20000 ppm sau 40000 ppm CO.

Da, de ex.: masurarea presiunii de gaz, nivelului de monoxid ambiental, temperatura diferentiala, viteza/debit de aer si altele.

Certificat de etalonare

Trebuie doar sa ne trimiteti analizorul de gaze de ardere prin curier (ambalat corespunzator si insotit de o comanda ferma) sau sa-l aduceti la sediul nostru si noi ne vom ocupa de restul: diagnosticare, curatare, eventual reparare, calibrare si etalonare. Imediat dupa obtinerea Certificatului de etalonare (care inlocuieste vechiul buletin de verificare metrologica), puteti ridica analizorul de la sediul nostru sau vi-l putem trimite prin curier.

In urma diagnosticarii analizorului se transmite un deviz. Dupa aprobarea acestuia de catre solicitant se trece la fazele urmatoare. In caz contrar, veti achita doar diagnosticarea si eventual transportul, iar analizorul  vi se returneaza in aceeasi stare.

Este improbabil, insa AFRISO incheie intotdeauna o polita de asigurare full atunci cand trimite prin curier aparatele clientilor sai. In acest fel sunteti scutiti de orice grija.

Dureaza maxim doua zile (in cazul in care nu sunt necesare reparatii de amploare). Daca doriti, avem aparate disponibile pentru inchiriat atata timp cat aparatul dvs este la noi.

Intretinerea

Da, daca dorim sa prelungim durata de viata a aparatului. Mentinerea acumulatorului in stare incarcata mai ales atunci cand aparatul nu este utilizat, inlocuirea periodica a filtrelor, golirea separatorului de condens, pastrarea uscata si curata a tuturor componentelor aparatului (inclusiv purjarea cu aer curat la fiecare pornire si oprire a aparatului) sunt masuri absolut necesare.

Aparatele cu senzori conventionali au o garantie standard de 2 ani, care nu include consumabilele de genul senzori/filtre, iar aparatele cu senzori eco au o garantie standard de 4 ani inclusiv pentru senzori.

Ne puteti contacta prin e-mail sau telefonic la sediul din Bucuresti sau puteti contacta unul din reprezentantii nostri din teritoriu. Vom face o oferta dedicata pentru necesitatile dumneavoastra, prezentarea completa a aparatului si instruirea personalului utilizator.

Nu in mod obligatoriu, se poate face si la sediul dvs din teritoriu sau chiar pe santier, dupa necesitati. La sediul central din Bucuresti oferim instructaj gratuit, in conditii reale de lucru.

Transportul si asigurarea analizorului sunt gratuite, in cazul in care nu doriti sa va deplasati la sediul AFRISO din Bucuresti.

AFRISO este prezenta in Romania prin filiala proprie. In acest fel producatorul ofera in mod direct clientului din Romania cele mai bune conditii de pret si cele mai avantajoase conditii de plata. De asemenea, clientul roman beneficiaza de suport tehnic si service la standardele fabricii din Germania.